وکیل پناهندگی و مهاجرت

وکیل پناهندگی و مهاجرت

یکی از عواملی که اشخاص امروزه دیگر ناحقی را در جامعه خود تحمل نمی کنند و این قدرت را جامعه بین المللی به آن ها اعطا نموده است پناهندگی است .
پناهندگی به این معناست که شخص طبق قوانین جهانی در صورتی که نتواند در کشور خود به هر دلیلی اعم از سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و... به زندگی خود ادامه دهد به کشور پزیرنده روی می آورد و اگر قوانین آن کشور اجازه دهد واین پناهندگی را به سود خود ببیند اجازه پناهندگی را به آن شخص اعطا می کند .

نکته مهم این است که هیچ کشوری اجباری در پذیرش پناهنده ندارد و به نوعی لطفیست که در حق شخص در خواست کننده میکند البته شرایط پناهندگی علی الاصول در بسیاری از کشور ها دشوار است و صرفا آن دسته از افرادی که مشهور باشند و یا مجرم سیاسی باشند و منافع کشور مورد پناهندگی را تامین کنند میتوانند به سهولت اخذ پناهندگی نمایند .

چکیده :

دید کلی که امروز به یک پناهنده وجود دارد دید آوارگی است زیرا کمتر پیش می آید کسی حاظر شود وطن خود را رها کند وطن به غربت دهد .
از گذشته های بسیار دور ، در دوران باستان و تمام ادیان الهی برای حمایت از آن انسان هایی از بیم جانشان مهاجرت میکنند تدابیری اندیشیده شده است . امروز پناهندگی در عرصه حقوق بین الملل از اهمیت بیشتری برخوردار است .
اولین اقدامات مهم در باب پناهندگان و آوارگان در جامعه ملل رخ داد . این اقدام در سال 1926 در مورد پناهندگان روسی و ارمنی به وقوع پیوست و پس از تشکیل کمیسریای عالی پناهندگان در سال 1901 بسیاری از مشکلات آن ها به پایان رسید البته از لحاظ قانونی نه عملی با تدوین قوانین جدید در سطح بین الملل تا حودود زیادی مشکلات آن ها بر طرف شد اما عملا چیزی جز شدت عمل دولت ها در قبال این افراد به دنبال نداشت .

بنیان نظریه تحقیق :

تعریف وکیل پناهندگی :

وکیل پناهندگی وکیلی است که علاوه بر دریافت پروانه رسمی از کانون وکلای دادگستری به عنوان وکیل پایه یک دادگستری به زبان خارجی تسلط کامل داشته باشد .
یک وکیل پناهندگی خوب وکیلی است که بر تمام کنوانسیون ها و تشکل های که قواعد ومقرراتی را در این زمینه وضع می کنند اشراف داشته باشد و با قبول دعاوی پناهندگی بین المللی مبادرت به کسب تجربه نموده باشد .
تمام مواردی که به عنوان ویژگی های پناهنده در این مقاله می آوریم و تمام قواعد و مقررات مهاجرت وپناهندگی که خارج از حوصله این مقالات است موارادی است که وکیل پناهندگی باید به آن ها اشراف کامل داشته باشد وسرانجام بتواند پرونده را به سر منزل مقصود برساند .

مهم ترین کنوانسیون مربوط به پناهندگان کنوانسیون بین المللی 1901 است که به برخی از موازین آن اشاره میکنم .

1- اصل عدم تبعیض
2- آزادی انجام اعمال مذهبی توسط آن ها
3- مصون بودن از از اصل رفتار متقابل دولت ها
4- مصون بودن از تعرض نسبت به املاک و منابع مالی آن ها
5- احوال شخصیه (فوت ، تولد ، نکاح و طلاق ) شخص پناهنده تابع

محل اقامت وی می باشد و این اگر چه بر خلاف قاعده است زیرا قاعده این است که احوال شخصیه اشخاص تابع دولت متبوعشان باشد ولی دیگر بحث تبعیت متزلزل شده وپناهنده قصد دارد تابعیت خود را تغیر دهد پس از لحاظ حقوقی مغایرتی با این اصل وجود ندارد .
مهم ترین وظیفه ای که کشور پناهنده پذیر دارد این است که یا پناهنده را پذیرش نکند و اجازه اقامت به او ندهد ویا این که از وی حمایت فرماید .

پناهندگی موقت :

این روش حربه ای اس که بعضی کشور ها برای فرار از تنش های سیاسی به کار می گیرند و درمواردی نیز از آن برحفظ جان آن شخص استفاده می شود زیرا اگر توسط کشور خود دستگیر شود ممکن است جان خود را از دست بدهد .
گاهی اوقات نیز پذیرش رسمی و قطعی یک پناهنده میتواند مخاصمات بین المللی را در پی داشته باشد زیرا تمام کشور ها سعی بر این دارند که در مرحله اول قوانین کشور خود را به موقع به اجرا بگذارند وبه همین خاطر نه تنها فراریک شخص و پناهندگی او ممکن است از لحاظ حیثیتی کشوری را درگیر سازد بلکه اعتماد بین المللی این کشور نیز به شدت نزول می یابد .

نتیجه گیری :

نتیجه این که ، قبول پناهنده در کشور ها قواعد خاصی دارد که شاید در دید نخست ساده به نظر برسد ولی گاه یک پناهندگی به ظاهرساده ممکن است که موجب جنگ و مخاصمه مسلحانه بین دو کشور منتهی شود . این است که باعث می شود وکیل پناهندگی راهی بسی دشوار در قبول این پرونده ها در پیش رو داشته باشد .


نظر کاربران

محمدقاسم رسا
09 بهمن 1401
پناهندگی سیاسی
ابوالفضل.پورقفقازی
24 فروردین 1402
میخاهم.پناهنده.روسیه.شوم